– Grillhytta vår ble base for uteuka. Torsdag og fredag var også våre minste helt ned i 1 år, med på utebasen. Ungene i Nordheim Friluftsbarnehage er mye ute, og jubler når de er satt opp på turdag, forteller Cathrine Hansen i Nordheim Friluftsbarnehage.

– Dagene i friluftsuka startet med havregrøt på bål i grillhytta, før det var full lek i busker og kratt. Noen sagde og kløyvde ved til bålet. Vi lagde vennskapshuske, som ga gode opplevelser sammen. Det ble også turer i området rundt grillhytta, og våre minste tok formiddagshvilen i hengekøyer. Vi voksne ser det hver dag: Vi har verdens beste lekeplass rett utenfor barnehagegjerdet., fortsetter hun.

Hansen beskriver naturen som et skattkammer.

– Den gode naturopplevelsen får dobbel verdi for oss, først i selve øyeblikket, hvor opplevelsen har egenverdi der og da, og senere når vi ser tilbake er det ofte sterke naturopplevelser som vi husker og gir gode minner. Naturen er et skattkammer, når det kommer til muligheter og utfordringer. Dette er viktig å tenke på når vi vet at barna lærer best når de får utfordringer som passer sitt utviklingsnivå, avslutter Hansen.