«Vi må hele tiden være aktuelle i det daglige arbeidet med nyheter. Prioritet av nettavisa er helt nødvendig»

Vignettfoto

Vignettfoto

Av
DEL

I juli endrer Ringsaker Blad frekvens på papiravisa fra tre til to dager. Vi kommer til å gi ut papiravis på tirsdager og lørdager i fem uker i juli. Det er noen klare årsaker til denne omleggingen. RB skal og må være aktuelle i sitt daglige arbeid med nyheter. Prioritet av nettavisa er helt nødvendig.

Leserne våre er blitt mer digitale. Om ikke lenge kommer vi til å ha flere abonnenter på nett enn på papir. De digitale leserne har forventninger om at vi skal levere aktuelle saker fortløpende sju dager i uka. Vi vil være så aktuelle som vi kan være i utviklingen for nåværende og framtidige lesere. Det er ikke noe alternativ å ikke satse målrettet på nettavisa. Leserne vil ha nyheter raskt og vi må prioritere å arbeide deretter. Vi ønsker å være så gode som mulig på det.

Vi legger ikke skjul på at korona-krisen også merkes av oss i media. Ringsaker Blad er blant bedriftene som har permittert ansatte. Det påvirker inngangen vi har hatt til denne sommeren. Ved å frigjøre ressurser i arbeidet med papiravisa vil vi opprettholde det redaksjonelle arbeidet i Ringsaker blad best mulig.

Juli er ferietid også for faste ansatte i lokalavisa. En papiravis mindre i uka sørger for at vi opprettholder mest mulig kraft i å jobbe med nyheter og reportasjer. Det er viktig for oss, og kommer også abonnentene til gode. Selv om vi reduserer frekvensen vil vi være like viktige som før. Vi vil på den måten være tett på det som skjer og publisere nyheter fortløpende. Denne endringen vil ikke gjøre sakene dårligere. Mindre arbeid med produksjon av papiravisa vil frigjøre ressurser for journalistene i redaksjonens arbeid med nyhetssaker. .

Papiravisa i juli vil fortsatt samle aktuelle nyheter og reportasjer fra Ringsaker og om ringsaksokninger. Papiravisen vil ha noen flere sider enn det normale når frekvensen endres fra tre til to. Vi har valgt å ta ut torsdag for gi mest mulig lik frekvens mellom papirutgivelsene. Prisen endres ikke. Abonnentene vil med det vi publiserer på nett få tilgang til samme mengde innhold som vanlig selv om papiravisa ikke kommer torsdager.

Vi forstår naturligvis at de som kun leser oss på papir vil savne torsdagsutgaven av RB. Samtidig vil all informasjon om arrangementer, TV-guider, bursdager og dødsannonser for alle dager dekkes i papiravisa som tidligere. Leserne av papiravisa vil få akkurat den samme informasjonen som før.

Ønsker dere å få nyheter hver dag, står vi klare til å hjelpe å logge på nett og få tilgang til våre digitale aviser og nyheter. Det er da primært nettavisen som oppdateres med nyheter sju dager i uka, og i tillegg har vi e-avisen som er papiravisen i elektronisk utgave som ligger på nett.

Ringsaker Blad har ikke på svært mange år hatt så mange abonnenter. . Det er en klar grunn for det, og det skyldes arbeidet vårt med nettavisen. Bare fra i fjor sommer har vi over 400 flere abonnenter. Vi har nå nesten 7500 abonnenter. Det skyldes økningen på nett. Det tar vi konsekvenser av denne sommeren. Vi håper at vi klarer å følge opp og levere nyheter selv om vi endrer på papirfrekvensen. I august er det tilbake til det normale med tre papiraviser i uka.

God sommer.Artikkeltags