Gå til sidens hovedinnhold

Fra Grand Prix til garasje i Moelv

Artikkelen er over 3 år gammel

Hun har sunget i Grand Prix. Søndag opptrådte hun gratis i en garasje i Moelv.

MOELV: – Jeg samler på minner, og opptrådt i en garasje har jeg aldri gjort før, sa en humørfylt Merethe Trøan som trivdes i garasjen sammen med Sixpence Brothers.

For sjette år arrangerte duoen adventskonsert til inntekt for Frelsesarmeen, og i år var det så rift om billettene at duoen arrangerte to konserter på samme kveld. 114 personer fikk oppleve gleden av å være til stede på denne intimkonserten.

Kim Aske Gammelsæter og Jan Lysthaug har blitt varme i trøya. Duoen som startet med å opptre i et familieselskap, har forståelig nok fått større og større fanskare fordi de er dyktige.

 

Adventskonserten startet med å tenne et lys. Og det ble serverte flere sanger og salmer hvor tekstenes budskap nådde et lydhørt publikum. Aftenbønn og Nordnorsk julesalme med Trøan i hovedrollen, var perler. Maria Menas, «Home for Christmas», på norsk, var en «ståpels»-sang fra Gammelsæter. I tillegg var samspillet mellom de tre så harmonisk og godt, som i Jonas Fjelds «Engler i snøen».

 

Gammelsæter og Lysthaug har en humoristisk tone seg imellom som går hjem hos publikum. Merethe Trøan er ei gladjente med en smittende latter som passet «som hånd i hanske» sammen med sixpence-gutta.

Stemningen i garasjen var så rolig, god, lett og givende. Da konserten var over, kunne undertegnede med glede ha overvært konsert nummer to.

Jan Lysthaug bruker sin egen garasje til konsertene. At han i tillegg står i døra og takker alle gjestene, er er gest det står respekt av.