Det ble tungt etterhvert. Løpere som Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby og Pål Golberg satte sitt preg på det sterke feltet. Da ble det tøft for Vika, som fortsatt er juniorløper, å holde følge med verdenseliten.

Vika gikk fint med de beste lenge helt til han var uheldig å brekke staven, han fikk ny stav, kjempet seg tilbake, men fikk det for tungt etter å ha brukt mye krefter. I konkurranse med verdens beste ble det for vanskelig å håndtere et slik uhell underveis. Tappert kjempet han seg til slutt inn på 30. plass. Uten stavbrekket kunne det blitt enda bedre. Surt for brumunddølen.

Han var til slutt 2.42 minutter bak vinner Klæbo i mål. Kun to løpere født så sent som i 2001 var foran Vika på lista. Løperne født i 2001 er siste års junior og går i konkurranse med seniorene.

Lørdag gikk vika 15 kilometer fri og da endte han på 37. plass. I det løpet knivet han med Simen Andreas Sveen fra Ring om å bli beste lokale løper. Den tvekampen vant veteranen Sveen med tre sekunder og knep plassen foran Vika. Simen Sveen brøt løpet søndag.

Håvard Hovde, også han fra Mjøsski, ble nummer 48 i rennet og Johannes Bordal ble nummer 54 i fristil lørdag.