Det meldte Jonas Vika fra Brumunddal rett etter at han sikret seg andre plass i fredagens NC over 10 kilometer klassisk i Holmenkollen. Han var bare ett fattig sekund fra seieren.

Vika er 19 år og går i klassen M19-20. Det vil si at de aller beste han konkurrerer med er ett år eldre enn Vika.

Han knivet hardt med ett år eldre Andreas Kirkeng fra Ros IL under hele løpet i Kollen fredag. Vika lå hele vegen noen sekunder bak, men hadde tidene til Kirkeng å gå på.

– Jeg lå hele tiden noen få sekunder bak. Det klarte jeg akkurat ikke å ta igjen, men jeg uansett svært fornøyd med dette.

Vika var bare ett sekund bak seieren, men hadde 10 sekunders margin ned til tredje plass.

Nøkkelen til Vika fredag var å holde høy fart i de flate partiene i løypa i Kollen.

– Det er viktig å ikke brenne for mye krutt i bakkene her. Da er det mulig å holde høy fart i de lettere partiene. De gode tidene kommer om en klarer å gå raskt i de lettere partiene her, mener Vika.

Nå ser Vika fram til resten av helga:

– Ja, det er jo blant annet 22,5 kilometer fristil søndag. Jeg satser jo også sykkel og en konkurransetid på rundt en time er jeg vant til. Så det rennet vil passe meg bra, men det gjorde jo 10 kilometer klassisk i dag, også meldte Vika med et stort smil etter rennet i Holmenkollen.

Han ble intervjuet av Pål Rise i Norges Skiforbund på deres nettsider. Forbundet streamer Norgescupen direkte denne helga, og det legges på RBs nettsider.

Lørdag er det sprint for juniorene som går norgescup i Holmenkollen.