Brumunddølen viste at han virkelig ønsker seg plass på det norske verdenscuplaget. Han var svært offensiv på søndagens 20 kilometer. Vika knallet til og tok teten halvvegs, foran sterke løpere som Didrik Tønseth og Sjur Røthe. Vika gikk lett og fint på ski, og virket svært pigg i front på den klassiske fellesstarten.

– Jeg følte meg sterk og så tenkte jeg farta måtte opp siden feltet var så samlet. Jeg fikk noen meter og skrudde opp ytterligere. Etter hvert kom Didrik (Tønseth red.anm.) og da gikk det fort. Vi holdt følge en stund og så gikk han fra, beskriver Vika til RB.

Sterk hele løpet

Tønseth tok for alvor føringen i løpet og Vika ble liggende i pulja bak, sammen med sju andre løpere.

Inn mot mål tapte alle til Tønseth, men Vika holdt pulje to fint. Samtidig nærmet flere løpere seg bakfra i pulje tre. Vika tok føring på nytt i sin gruppe for å slippe for stort felt. På 17,5 kilometer knallet han skikkelig til.

Tønseth ble etter hvert suveren, mens Vika kjempet knallhardt for sin beste plassering i norgescupen for seniorer. Det ble en hard kamp mot mål. Vika klarte ikke å komme seg fram i spurten og endte til slutt som nummer fem. Han klokket inn 23,9 sekunder bak vinneren.

– Det var en liten taktisk bommert inn på oppløpet der. Jeg slapp Amund Korsæth inn i sporet foran meg, og da fikk jeg ikke brukt styrken min inn mot mål. Uansett er jeg svært fornøyd, sier Vika.

Tror på verdenscupstart

Vinneren av løpet, Didrik Tønseth, sikret seg verdenscupplass på Lillehammer neste helg. Samtidig vil det også bli tatt ut to U23-løpere. Vika er nå høyaktuell.

– Jeg har tro på start på Lillehammer nå. Da er det 10 kilometer fristil og 20 kilometer klassisk. I dag på den klassiske distansen var det bare en U23-løper (Amund Korsæth red.anm.) foran meg. Det var ingen andre U23-løpere som var oppe i toppen der. Jeg blir overrasket om jeg ikke får mulighet på den klassiske distansen på Lillehammer, men jeg får vente med å glede meg skikkelig til uttaket kommer.

Vika er for tiden i meget god form.

– Ja, det går bra. Hadde det vært intervallstart i dag, tror jeg det hadde blitt en enda bedre plassering. Om jeg får gå neste helg og det svarer like bra, da blir det spennende, sier Vika.

Verdenscuputtaket vil antakelig komme mandag.