Vika slo til med andreplass på det tredje siste uttaksløpet innen junior-VM fredag. Lørdag ble han nummer 15 på sprinten.

– Jeg tapte på skivalget. Gikk med en vanlig sort såle i prologen. Hvit såle slapp bedre og ga bedre glid, sier Vika som røk ut etter kvartfinalen. Hadde prologtiden vært bedre, kunne det ha blitt semifinale.

Etter lørdagens renn synes det som det neppe blir sprint under junior-VM om to uker.

– Klart jeg hadde håp om å gå også den distansen under junior-NM. Jeg mener at jeg beviste at jeg skal få gå distanserennet i klassisk stil etter fredagens resultat, sier han.

Sikter mot VM

Søndag er det 22,5 kilometer fristil i Holmenkollen. Etter det rennet blir det i praksis klart hvem som får gå tremil fristil under junior-NM.

– Jeg må finne rett tempo fra start, sier Jonas.

Fra start skal det gå fort, og så blir det å ta ut alt på slutten og være helt i toppen. Fire får gå hver distanse på junior-VM. På de to første uttaksrennene var MjøsSki-utøveren nummer fem på begge distanserennene.

Rennet søndag er det sjette og siste uttaksrennet til junior-VM. Junior-VM på ski 2020 blir arrangert i Oberwiesenthal i Tyskland fra 28. februar til 8. mars.

Mot de beste

Mats Opsal fra Mjøsski som har levert mange gode løp i sprint fikk det ikke helt til i Kollen lørdag. Han ble nummer 37 og var dermed ikke blant de 30 som gikk videre fra prologen.

Ida Benjaminsen fra Mjøsski er også nyopprykket i eldre junior denne sesongen. Hun stiller også i Kollen. Hun går mot blant annet Helene Marie Fossesholm, som er av verdens beste uansett alder. Benjaminsen er blitt nummer 26 og 19 på de to første av de tre norgescuprennene i Holmenkollen.

– Gøy å gå mot de beste, konkurrere i Kollen og få det til så bra, sier 18-åringen som går mot ett år eldre konkurrenter denne sesongen.