Onsdag skal Ringsaker-lensmann Jørn Arild Flatha informere Ringsaker-politikerne om russituasjonen blant unge i kommunen, men Sp-politiker Odd-Amund Lundberg vil også at folk flest skal få en mulighet til å bli informert og få et ord med i laget.

Derfor vil ordførerkandidaten i møtet i morgen oppfordre kommunen til å holde et åpent folkemøte med rus som tema.

– Jeg håper vi får tverrpolitisk støtte for forslaget, sier Lundberg til RB.

Les også: – Det er mer narkotika enn det var før

– Vi må få alle på banen

Han ser for seg at Teatersalen i Brumunddal kan være et egnet sted, og håpet er at flest mulig vil finne et slikt møte interessant. Lundberg tror både informasjon og diskusjon vil være nyttig for mange.

– Vi kan se for oss at vi får med politiet som kan gi en situasjonsbeskrivelse. Så er det nok viktig for kommunen å vise fram de mange verktøyene som finnes. Jeg tror det er mange som ikke kjenner til tilbudene fra før, sier Sp-politikeren, og tenker blant annet på TIUR-prosjektet (Tidlig intervensjon - unge og rus) og ungdomskontakten i Ringsaker.

Hør RB-podden: Geir Roger Borgedal og Odd-Amund Lundberg om rusbruk blant unge

Lundberg nevner også skolehelsetjenesten, idrettslag, skoler og ungdom som mulige deltakere på møtet.

– Det er viktig nå at vi tar stilling til og gir klar beskjed sammen om at vi ikke vil ha narkotika i Ringsaker. Vi må få alle på banen, og på møtet bør det være åpent for spørsmål fra innbyggerne, fortsetter Sp-politikeren, som også har sendt et skriv til ordføreren med et ønske om et folkemøte.

Brevet

Her er hele brevet Lundberg har sendt til ordfører Anita Ihle Steen (Ap):

"Åpent Infomøte om rus i Ringsaker.

I den meget viktige rusdebatten som vi har gående i Ringsaker kommune pr nå er det viktig at vi får engasjert og opplyst flest mulig om dette viktige temaet. Ser for meg at vi får med oss politiet til å fortelle om hvordan situasjonen er pr i dag samt hvordan utviklingen har vært på tilgjengelighet på narkotiske stoffer kontra tidligere.

Det er også viktig at vi som kommune kan fortelle om de gode verktøyene som vi har tilgjengelig for å kunne hjelpe de som har tatt en dårlig avgjørelse i forhold til rus. Det er viktig at ikke bare vi som politikere men flest mulig får informasjon om dette viktige temaet slik at vi har mulighet til å snakke om problematikken på alle arenaer.

Ser det som viktig at vi også får med frivillige organisasjoner på dette møtet. Håper vi kan få til et engasjerende møte med en god dialog i vår kommune i løpet av mars slik at vi sammen kan sørge for at våre barn/ungdommer tar riktige avgjørelser iforhold til rus.

Regner med at det er stor politisk enighet rundt et slik arrangement, og andre kommuner b.l.a Stavanger har kjørt lignende møter med stort hell.

Mvh Odd-Amund Lundberg Ringsaker Senterparti."